TEEMAKAHVIT

Aurinkoinen tervehdys harmaaseen syyssäähän. Kokemäellä on jo muutaman vuoden ajan kokoontunut joukko innokkaita nuorten parissa toimivia ammattilaisia aamukahvien merkeissä. Tämän vapaamuotoisen ryhmän on koollekutsunut Kokemäen etsivä nuorisotyöntekijä havaittuaan Porissa toimivan samankaltaisen mallin erittäin toimivaksi ja kiinnostavaksi.

Tapahtuma on avoin kaikille kokemäkeläisten nuorten parissa työskenteleville ja asiasta kiinnostuneille työpaikkaan katsomatta. Tapaamme Kokemäen nuokkarilla joka kuun ensimmäinen tiistai klo 8.30–9.30.

Teemakahvilla tulee kuuluviin läsnäolevien kenttien terveiset ja kuulumiset. Mahdollistamme yhteistä työn kehittämistä yli hallintokuntien yhteisen asian, nuorten hyväksi. Tilaisuudessa on mahdollisuus mainostaa omaa nuorille suunnattua toimintaa ja saada tietoa mm. alueen tapahtumista. Keskustelemme ajankohtaisista, nuoria koskevista aiheista ja pyrimme toiminnallamme myös vaikuttamaan nuorten asioihin ja heidän hyvinvointiinsa.

Yhteistyössä on voimaa!

Tämän sivun kautta pääset jatkossa lukemaan Teemakahvit-ryhmän kuulumisia. Tervetuloa matkaan mukaan.

Mikäli kiinnostuit kuulemaan lisää tai osallistumaan kahvihetkeemme, lisätietoja antaa:

Tiia Laine
Etsivä nuorisotyöntekijä/ Kokemäki
Satakunnan etsivän nuorisotyön koordinaattori
Käyntiosoite: Kilkunkatu 11, 32800 Kokemäki
Postiosoite: Tulkkilantie 2, 32800 Kokemäki
040 488 6169
tiia.laine@kokemaki.fi
www.facebook.com/etsivanuorisotyo.kokemaki

Teemakahvien oma Instagram-tili.

 

Maaliskuun Teemakahvit

Tilaisuudessa keskusteltiin mm. nuorten hyväksi käytettävistä resursseista. Kokemäen ammatillisissa oppilaitoksissa toimiva kuraattori Mika Koivula jakaa ajatuksiaan eduskuntavaalien alla:

Ammatillinen koulutus puhuttaa julkisuudessa tällä hetkellä paljon. Luonnollisesti, koska eduskuntavaalit ovat lähellä ja puolueet lupailevat kilvan parannuksia, eli rahaa, ammatilliseen koulutukseen. Kokemäellä sijaitsee kaksi ammatillista koulutusta tarjoavaa oppilaitosta, Sataedu ja SASKY. Tämä tarkoittaa sitä, että Kokemäellä liikkuu päivittäin paikkakuntalaisten lisäksi satoja nuoria, jotka koulutuksensa lisäksi kaipaavat muitakin palveluita. Kaupunki järjestää molemmille oppilaitoksille kuraattori- ja psykologipalvelut, jotka ovat suuressa roolissa näiden oppilaitosten opiskeluhuoltopalveluissa. Onneksi ammatillisen koulutuksen ”ongelmat” eivät kohdistu tähän työhön.

Toimin itse kuraattorina molemmissa oppilaitoksissa ja oman työni näkökulmasta reformi ei tuonut mukanaan suurta muutosta, vaikka opetuksen osalta paljon on tapahtunutkin. Ammatillisen koulutuksen reformi ja leikkaukset ovat luonnollisesti koskettaneet näitäkin oppilaitoksia. Moni asia koulutuksessa on muuttunut, mutta nuorten mahdolliset ongelmat ovat pysyneet samana. Edelleen tarjotaan apua erilaisissa tilanteissa, esimerkiksi jos kaveri- tai perhesuhteissa on huolia tai koulunkäynti ei suju ja poissaoloja kertyy.

Teemakahvit on oiva foorumi keskustella nuorten hyväksi tehtävästä työstä ja edelleen kehittää toimintatapoja yli hallintokuntien. Nuorten hyvinvointi on ensiarvoisen tärkeää tulevaisuuden kannalta. Nämä nuoret ovat niitä, jotka kannattelevat yhteiskuntaamme silloin kun me pidämme teemakahvihetkemme eläkepäiviemme ratoksi.

Mika Koivula
Kuraattori​

 

Huhtikuun Teemakahvit

Teemakahvit tilaisuuteen, ovat myös opiskelijat tervetulleita.

Mea Koivunen osallistui huhtikuun tapaamiseen ja kirjoitteli omat havaintonsa ajatusten vaihdosta. Tässä siis huhtikuun kuulumiset: opiskelijan sanoin:

Pääsin osallistumaan teemakahveihin, koska suoritan sosionomiopintoihini kuuluvaa harjoittelua Kokemäen kaupungilla. Aiheina tällä kertaa oli muun muassa yhteishaku ja toiminnalliset vanhempainillat.

Yhteiskoulun opinto-ohjaaja kertoi, ettei yhteishaussa tänä vuonna ole ollut mitään selkeää suosikkia, johon nuoret olisivat hakeneet. Monipuolisesti haettiin eri aloille, sekä Kokemäen ammatillisiin oppilaitoksiin, että muille paikkakunnille. Lukioon haettiin myös kivasti. Suurin osa hakeneista pyrki Kokemäen lukioon, mutta myös muihin lukioihin haettiin.

Keskustelua tuli myös Kokemäen alakouluissa pidetyistä toiminnallisista vanhempainilloista, joissa vanhemmat ja lapset kiertävät pisteitä keskustellen eri aiheista, kuten esimerkiksi päihteistä ja ruutuajasta. Erilaiset vanhempainillat olivat saaneet pääsääntöisesti hyvää palautetta, vaikka toki aina uudet toimintatavat vaativat totuttelua. On kuitenkin tärkeää vahvistaa vanhempien ja koulu yhteistyötä ja tämä on yksi hyvä keino siinä.

Keskustelusta nousi myös esiin, että Kokemäellä olisi tarvetta lisäkäsille etenkin A-klinikalla, sekä sosiaalitoimistossa. Alkuvuosi on ollut kiireistä ja ruuhkauttanut etenkin A-klinikan palveluita.

Sosiaalialan opiskelijan ja äitinä oli hienoa huomata miten moni taho ja ihminen on aidosti kiinnostunut lapsien, nuorten ja perheiden hyvinvoinnista ja tulevaisuudesta Kokemäellä.

Mea Koivunen
Sosionomiopiskelija