Vammaispalvelut

Kokemäen kaupungin asukkaiden vammaispalveluiden järjestämisestä huolehtii Keski-Satakunnan terveydenhuollon kuntayhtymä, Harjavallan pääterveysasemalla.

Kehitysvammahuolto

Kehitysvammahuollossa noudatetaan lakia ja asetusta kehitysvammaisten erityishuollosta. Erityishuollolla pyritään edistämään kehitysvammaisen ihmisen selviytymistä päivittäisistä toiminnoista, sopeutumista yhteiskuntaan sekä turvaamaan hänen tarvitsemansa opetus, hoito ja huolenpito.

Kokemäen kaupunki tuottaa erityishuoltopalveluja, kuten asumista, asumisohjausta, työtoimintaa ja palveluohjausta kehitysvammaisille. Lisäksi kaupunki ostaa erityishuoltopalveluja Satakunnan sairaanhoitopiirin sosiaalipalveluista ja yksityisiltä palvelun tuottajilta sekä muilta kunnilta.

Yhteystiedot

NimiNimikeOsasto
Ketonen TiinaErityispalvelupäällikkö
  • Perusturvaosasto
    • Kehitysvammahuolto
+358 40 488 6228

– vammaispalveluiden esimies
– kehitysvammahuollon asiakas- ja palveluohjaus

Avohuollon yksiköt

Toimintakeskus Hovipaja

Toimintakeskuksen asiakkaat ovat aikuisia kehitysvammaisia. Heille tarjotaan mielekästä kehitysvammaisten kyvyt ja taidot huomioivaa työ- ja päivätoimintaa. Toiminnalla tuetaan aikuisuutta ja itsenäistä selviämistä sekä sosiaalisia taitoja. Toimintakeskuksen asiakkaat valitsee erityispalvelupäällikkö.

Työskentely toimintakeskuksessa on kuntouttavaa työtoimintaa. Työ- ja päivätoiminta ylläpitää toimintakykyä ja tukee asiakkaiden kokonaisvaltaista elämänhallintaa. Toiminnassa korostetaan asiakaslähtöisyyttä, tasavertaisuutta ja yhteistyötä.

Toimintakeskuksessa tehdään mm. käsitöitä ja alihankintatöitä. Toimintakeskus etsii asiakkailleen myös avotyöpaikkoja. Avotyöntekijät työskentelevät avustavissa tehtävissä kaupungin toimipisteissä ja yksityisissä yrityksissä.

Hovipajan yhteydessä toimii myymälä, jossa on myynnissä Hovipajan omia tuotteita.

Yhteystiedot
Työtoiminta 040 488 6219
Päivätoiminta 040 488 3970
Myymälä avoinna arkisin klo 9–14
Käyntiosoite: Tulkkilantie 4, 32800 Kokemäki

Asumisohjaus

Asumisohjauksessa tarjotaan tukea, apua ja ohjausta itsenäisesti omissa kodeissaan asuville kehitysvammaisille henkilöille. Tuen määrä vaihtelee yksilöllisesti. Asumisohjausta on saatavana arkipäivisin.

Yhteystiedot
Eija Mäkitalo ja Paula Välimäki, puh. 040 488 6217

Asumisyksikkö Kirsikkakoti

Asumisyksikkö Kirsikkakodin asumista järjestetään kehitysvammaisten erityishuollosta annetun lain perusteella. Asumisyksikkö Kirsikkakoti tarjoaa ympärivuorokautisen, kodinomaisen vaihtoehdon kahdeksalle asukkaalle. Autetussa asumisessa henkilö tarvitsee paljon apua, hoitoa, ohjausta ja tukea päivittäisissä toiminnoissaan.

Kirsikkakoti sijaitsee Vuollekodin kiinteistössä. Kirsikkakodilla on oma piha ja sisäänkäynti Vuolletieltä. Jokaisella asukkaalla on oma huone, jonka he saavat itse kalustaa. Yhteisiä tiloja ovat olo- ja ruokahuone, sauna- ja pesutilat sekä inva-wc.

Asumisessa korostetaan asiakaslähtöisyyttä, tasavertaisuutta ja kehitysvammaisen hyvää elämänlaatua. Päivät rytmittyvät erilaisten arjen askareiden ja kodin ulkopuolisten tapahtumien sekä harrastusten mukaan. Arkisin asukkaat osallistuvat päivä- ja työtoimintaan yksilöllisen suunnitelman mukaisesti.

Asumisyksikkö Kirsikkakodin asukkaat valitsee erityispalvelupäällikkö.

Yhteystiedot
Käyntiosoite: Vuolletie 1 A, 32800 Kokemäki
puh. 040 488 6218